0 votes
by (882k points)

britse crooner overleden  , Een bekende Britse crooner die is overleden, is Engelbert Humperdinck. Maar let op, er zijn twee personen bekend onder deze naam: een is een componist uit de 19e eeuw, en de andere is een populaire zanger uit de 20e eeuw. De zanger Engelbert Humperdinck, geboren als Arnold George Dorsey, is voor zover ik weet (tot mijn kennisdatum in januari 2022) nog in leven.

Als je aan een andere Britse crooner denkt die is overleden, dan zou je mogelijk kunnen refereren aan Matt Monro (1930-1985), die bekend stond als "The Man with the Golden Voice", en wiens muziekstijl vaak werd geassocieerd met die van crooners. Monro was bekend om zijn hits zoals "Born Free" en "Walk Away".

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn George Michael (1963-2016), die ook wel bekend stond om zijn "crooner" stijl, vooral in zijn latere carrière, met hits als "Careless Whisper" en "Faith".

Als je iemand anders in gedachten had of meer specifieke details hebt, laat het me dan weten, en ik zal proberen je zo goed mogelijk te helpen.


britse crooner overleden  , De Britse crooner Tony Bennett is op 10 juli 2023 op 95-jarige leeftijd overleden. Bennett was een van de meest succesvolle en invloedrijke crooners van de 20e eeuw. Hij stond bekend om zijn warme stem, zijn romantische ballads en zijn levendige liveoptredens.

Bennett werd geboren in New York City in 1926. Hij begon zijn carrière in de jaren 1940 en had zijn eerste grote hit in 1951 met "Because of You". In de daaropvolgende jaren had hij een reeks succesvolle hits, waaronder "I Left My Heart in San Francisco", "The Way You Look Tonight" en "What a Wonderful World".

Bennett was een gerespecteerd artiest en won talloze prijzen, waaronder 19 Grammy Awards. Hij werd ook benoemd tot Kennedy Center Honoree in 2005 en ontving een Lifetime Achievement Award van de Recording Academy in 2007.

Bennett bleef tot op hoge leeftijd optreden en bracht in 2021 zijn laatste album uit, "Love for Sale". Hij was een inspiratiebron voor generaties muzikanten en zijn muziek zal nog lang worden gehoord.

Bennetts dood werd betreurd door fans en collega's over de hele wereld. President Joe Biden noemde hem een ​​"Amerikaanse icoon" en zei dat zijn muziek "een bron van troost en inspiratie voor miljoenen mensen" was.

Bennett zal worden herinnerd als een van de grootste crooners aller tijden. Zijn muziek zal blijven resoneren met mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 24, 2023 by admin (882k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 26, 2023 by admin (882k points)
0 votes
0 answers
asked Mar 31 by admin (882k points)
...